Saturday , July 20 2024
Noutati

Biserica Fortificata Prejmer

Unde se afla Biserica fortificata Prejmer?

Biserica fortificata Prejmer este una dintre bisericile din Romania care merita vizitata cel putin odata in viata. Exista mai multe biserici care sunt vizitate de catre turistii din tara, chiar si de catre cei din strainatate.

Una dintre acestea am amintit-o in primul paragraf. Care sunt motivele pentru vizitarea acestei biserici, dar si multe alte informatii foarte interesante puteti afla in continuare. Daca v-am starnit curiozitatea, va invitam sa petreceti urmatoarele minute alaturi de noi.

De ce sa vizitezi Biserica fortificata Prejmer?

Inainte de a discuta despre motivele pentru care ar trebui efectuata o vizita aici, sa aflam si unde este biserica. Ei bine, in comuna Prejmer din judetul Brasov se afla Cetatea Prejmer. Aceasta cetate adaposteste si biserica mai sus mentionata, si este numita de catre localnici “bijuteria Transilvaniei”.

Biserica Fortificata PrejmerDiscutam despre una dintre cele mai bine pastrate fortificatii din Europa (cetatea) dar si despre cel mai vechi monument instoric din judetul Brasov. Impreuna cu cetatea, Biserica fortificata Prejmer a fost inclusa in Patrimoniul Mondial Unesco. Este totodata singurul loc din Romania care se poate mandri cu trei stele in renumitul ghid turistic Michelin.

Asadar, credem ca deja v-am starnit curiozitatea si dorinta de a face cat mai rapid o vizita aici. Tocmai din acest motiv, va aducem la cunostinta si cum puteti ajunge la cetate si la biserica.

Cum se ajunge la Cetatea Prejmer?

Daca intentionati sa ajungeti la Biserica fortificata Prejmer si la cetate, avem vesti bune pentru dvs. Cetatea si biserica se afla foarte aproape de Brasov, la doar 15 km distanta. Practic, din frumosul oras transilvanean ajungeti in maxim un sfert de ora la cetate si la biserica.

Cel mai indicat este sa calatoriti cu masina personala, mai ales ca drumul este foarte bun. In plus, aveti posibilitatea de a parca in fata obiectivului turistic.

Alte informatii despre Cetatea si Biserica fortificata Prejmer

Daca informatiile mai sus mentionate nu v-au convins, cu siguranta trebuie sa cunoasteti si mai multe amanunte De exemplu, ar trebui sa cunoasteti faptul ca Cetatea a fost atestata inca din anul 1218. Astazi turistii se pot plimba pe coridorul interior din zidurile cetatii.

Despre cetate mai amintim faptul ca este considerata printre modumentele istorice medievale de renume din Transilvania. Ordinul Cavalerilor Teutoni a inceput constructia Bisericii de la cetatea, in anul 1218.

Inaltarea biserici a fost continuata in stilul goticului timpuriu burgund. Acesta este un stil arhitectural implementat in Transilvania in secolul al XIII-lea de catre calugarii cistercieni. Fireste insa, cei care au construit efectiv cetatea dar si biserica au fost taranii si meseriasii sasi.

Cand se poate vizita acest obiectiv turistic?

Este foarte probabil sa va fi intrebat deja cand ati putea vizita cetatea dar si Biserica fortificata Prejmer. Ei bine, pe timpul sezonului de vara (01.04. – 31.10) puteti veni intre orele 09:00 si 18:00 de luni pana sambata. Duminica programul este intre orele 11:00 si 18:00.

In timpul sezonului de iarna (01.11. – 31.03) programul este de la ora 09:00 la ora 16:00 de luni si pana sambata. Duminica programul este de la ora 11:00, pana la ora 16:00.

Asadar, acestea sunt informatiile pe care ar trebui sa le cunoasteti daca doriti sa vizitati acest obiectiv turistic. Cu siguranta daca vizitati Brasovul, merita sa treceti cel putin odata sa vizitati si aceasta cetate si Biserica fortificata Prejmer.

Close