Thursday , June 20 2024
Noutati

Dentist Brasov

De ce nu merg oamenii la un dentist Brasov?

Stiati ca foarte multe persoane evita sa mearga la un medic dentist Brasov deoarece le este teama? Aceasta teama de medicii dentisti mai este cunoascuta si sub denumirea de fobie dentara.

Fobia dentara este o afectiune mai grava decat anxietatea . Ii lasa pe oameni cuprinsi de panica si ingroziti. Persoanele cu fobie dentara au constientizarea faptului ca frica este total irationala, dar nu pot face mare lucru in privinta ei.

Ei prezinta un comportament clasic de evitare; adica vor face tot posibilul pentru a evita sa mearga la dentist. Persoanele cu fobie dentara merg de obicei la dentist numai atunci cand sunt fortate sa faca acest lucru de durerea extrema. Anxietatea sau fobia patologica pot necesita consult psihiatric in unele cazuri.

Motive datorita carora oamenilor le este teama de un medic dentist Brasov

Exista multe motive pentru care unii oameni au fobie dentara si anxietate. Unele dintre motivele datorita carora exista aceasta teama de dentist sunt enumerate in randurile de mai jos.

1. Frica de durere

Frica de durere este un motiv foarte frecvent pentru a evita medicul dentist. Aceasta frica provine de obicei dintr-o experienta dentara timpurie care a fost neplacuta sau dureroasa, sau din povestile dentare „durere si groaza” spuse de altii.

Dentist BrasovDatorita numeroaselor progrese in stomatologie facute de-a lungul anilor, majoritatea procedurilor stomatologice de astazi sunt considerabil mai putin dureroase sau chiar lipsite de durere.

Deci, nu ar trebui sa aveti teama de durere cand mergeti la dentist, mai ales ca exista atat de multe optiuni privind anestezia cand dentistul va lucreaza in gura.

2. Frica de injectii sau teama ca injectia nu va functiona

Multi oameni sunt ingroziti de ace, mai ales atunci cand sunt introduse in gura. Dincolo de aceasta teama, altii se tem ca anestezia nu a avut inca efect sau nu a fost o doza suficient de mare pentru a elimina orice durere inainte de inceperea procedurii dentare.

In 99.99% dintre situatii, injectiile isi fac efectul si ofera anestezia de care pacientul are nevoie pentru a se simti confortabil atunci cand medicul dentist isi desfasoara activitatea.

3. Frica de efecte secundare anestezice

Unii oameni se tem de potentialele efecte secundare ale anesteziei, cum ar fi ameteli, senzatie de lesin sau greata. Altii sustin ca nu le place amorteala sau „buza groasa” asociata cu anestezicele locale. Cu toate acestea, amorteala sau “buza groasa” sunt senzatii de care pacientii au parte pentru putin timp dupa finalizarea procedurii.

4. Sentimente de neputinta si pierdere a controlului

Este obisnuit ca oamenii sa simta aceste emotii avand in vedere situatia: stand pe un scaun dentar cu gura larg deschisa, incapabil sa vada ce se intampla.

Chiar daca au aceasta senzatie, nu au nici un motiv de ingrijorare, pentru ca medicul dentist Brasov doar se ocupa de dantura si de gingiile lor. Nu le face nimic altceva care sa le provoace suferinta sau durere.

5. Rusine si pierderea spatiului personal

Multi oameni se simt inconfortabil in legatura cu apropierea fizica a stomatologului sau igienistului de fata lor. Altii se pot simti constienti de aspectul dintilor sau de posibilele mirosuri ale gurii. Tocmai din aceste motive, multe persoane prefera sa nu mearga la cabinetul medicului dentist.

De retinut!

Cheia pentru a face fata anxietatii dentare este sa discutati despre temerile dvs. cu medicul dentist Brasov. Odata ce medicul dentist stie care sunt temerile tale, va fi mai capabil sa lucreze cu dvs. pentru a determina cele mai bune modalitati de a va face mai putin anxios si mult mai confortabil. Daca medicul dentist nu va ia in serios frica, gasiti un alt dentist.

Daca lipsa controlului este unul dintre principalii factori de stres, participarea activa la o discutie cu medicul dentist despre tratamentul dumneavoastra va poate reduce tensiunea. Cereti stomatologului sa va explice ce se intampla in fiecare etapa a procedurii. Astfel, va puteti pregati mental pentru ceea ce urmeaza.

O alta strategie utila este sa stabiliti un semnal, cum ar fi ridicarea mainii atunci cand doriti ca medicul dentist sa se opreasca imediat. Folositi acest semnal ori de cate ori va simtiti inconfortabil, trebuie sa va clatiti gura sau pur si simplu trebuie sa va trageti respiratia.

Citeste si...

Cabinet Dentar Brasov

Cabinet Dentar Brasov

Cabinet Dentar Brasov – De Ce Sa Alegi O Clinica Ultra Moderna? Este bine sa …

Close