Saturday , July 20 2024
Noutati

Termopane Brasov

Merita sa aleg geamurile termopane Brasov in locul celor traditionale?

Exista proprietari de locuinte care inca nu au optat pentru geamuri termopane Brasov in locul celor traditionale. Ei bine, cei care se afla intr-o astfel de situatie, cel mai probabil nu sunt la curent cu numarul mare de avantaje pe care aceste geamuri ar putea sa le ofere.

In randurile care urmeaza vom discuta despre ambele categorii de geamuri. Veti avea posibilitatea de a descoperi informatii cu adevarat interesante. Veti putea intelege cu usurinta daca si de ce merita sa alegeti geamurile termopane.

Comparatie intre geamurile termopane Brasov si geamurile traditionale

In timp ce geamurile traditionale au fost multa vreme principala optiune a oamenilor, se pare ca geamurile termopane le-au luat locul.
Acestea au castigat popularitate deoarece ofera o multime de avantaje evidente, despre care puteti afla in continuare.

1. Izolatia termica

In primul rand, este important sa stiti cum sunt construite geamurile termopane. Ei bine, acestea sunt compuse din doua sau trei straturi de sticla, iar intre aceste straturi de sticla este inclus un spatiu umplut cu gaz inert precum argon sau cripton, sau aer.

Tamplarie Termopane BrasovDatorita acestei constructii a geamurilor termopane, acestea sunt deosebite de eficiente deoarece nu permit pierderea de caldura din locuinta in timpul sezonului rece. In schimb, vara nu permit ca aerul cald de afara sa ajunga in interiorul locuintei, atunci cand este pornit aparatul de aer conditionat.

In plus…

Acest lucru duce in cele din urma la cresterea eficientei energetice a locuintei, si la reducerea costurilor pentru a incalzi si pentru a racori locuinta.

Geamurile traditionale in schimb, sunt formate dintr-un singur strat de sticla, iar dezavantajul lor este ca ofera ofera o izolatie termica limitata.

Aceste geamuri dupa cum probabil bine stiti, permit pierderi semnificative de caldura in timpul sezonului rece, astfel ca veti consuma mai multa energie termica pentru a incalzi locuinta.

De asemenea si pe timpul verii pot sa provoace neplaceri deoarece permit intrarea caldurii excesive in timpul verii. Veti suporta costuri mari si vara pentru a racori locuinta.

Deci, in ceea ce priveste izolatia termica, diferenta dintre geamurile termopane si cele traditionale este de la cer la pamant, asa ca tamplarie termopan Brasov reprezinta alegerea ideala.

2. Izolatia fonica

Datorita constructiei cu doua sau trei straturi de sticla si cu camerele de aer dintre acestea, umplute cu gaz inert, geamurile termopane Brasov sunt deosebit de eficiente in reducerea zgomotului. Aceste geamuri care sunt de calitate superioara, ajuta la crearea unei atmosfere mai linistite in interiorul locuintei, si mai confortabile.

In schimb, din cauza structurii lor simple, geamurile traditionale nu sunt la fel de eficiente in ceea ce priveste blocarea zgomotului exterior.

Acest lucru inseamna asadar, ca toate sunetele din trafic, tot zgomotul de afara, se va auzi in casa, ceea ce va creea un mare disconfort. Deci, si din acest punct de vedere este mult mai indicat sa alegeti termopanele decat geamurile traditionale.

3. Eficienta energetica

Geamurile traditionale au dezavantajul de a vi mai putin eficiente din punct de vedere energetic in comparatie cu geamurile termopane. Acest lucru se intampla intrucat, pierderile de caldura cresc costurile de incalzire ale locuintei pe timpul sezonului rece. Totodata, costurile de racire in sezonul cald ale locuintei sunt mari.

In schimb, geamurile termopane sunt mult mai eficiente in ceea ce priveste eficienta energetica datorita faptului ca au capacitatea de a pastra caldura in interior si de a reduce transferul de caldura intre interior si exterior.

Astfel nu veti suprasolicita nici centrala termica si nici aparatul de aer conditionat pentru a avea o temperatura confortabila in locuinta. Costurile facturilor la energie vor fi de asemenea mai mici. Deci, si din acest punct de vedere, merita sa alegeti termopanele.

4. Costuri si investitie

Acesta este probabil singurul avantaj al geamurilor traditionale in fata termopanelor. Geamurile termopane sunt mai scumpe in comparatie cu cele traditionale, deoarece sunt fabricate din materiale de calitate superioara. In plus, au mai multe straturi de sticla decat cele traditionale.

Dar pe termen lung, se vor dovedi a fi mult mai eficiente datorita faptului ca ofera reduceri semnificative la utilitati, si au o durabilitate mult mai mare.

Deci, cu siguranta, cand aveti nevoie de geamuri pentru acasa, alegerea perfecta este reprezentata de geamurile termopane Brasov.

Citeste si...

Mobila La Comanda Brasov

Mobila La Comanda Brasov

Pot sa cumpar un pat king-size de la producatorii de mobila la comanda Brasov? Alegerea …

Close