Thursday , October 10 2024
Noutati

Pompe de Caldura Geotermale

Pompe de caldura geotermale: Ce sunt si cum functioneaza?

Pentru proprietarii caselor care doresc o solutie moderna de incalzire si racire a locuintei, exista pompe de caldura geotermale. Acest articol este dedicat in totalitate acestor echipamente atat de utile pentru incalzirea si racirea locuintelor.

Continuati sa cititi pentru a afla informatii care va pot determina sa faceti o astfel de achizitie pentru a spori confortul de acasa.

Pompe de caldura geotermale: Ce sunt acestea?

O pompa de caldura geotermala (GHP) este un sistem de incalzire si racire potrivit pentru mai multe cladiri. Aceasta profita de conditiile de temperatura moderata relativ stabila in primii 300 de metri (1.000 de picioare) sub suprafata Pamantului pentru a incalzi o cladire iarna si a o raci vara.

Pompe de Caldura GeotermaleComparativ cu centralele pe lemne sau pe peleti , pompele de caldura geotermale (GHP) nu se bazeaza pe arderea combustibililor fosili pentru a produce caldura. Prin urmare, nu produc emisii directe de gaze cu efect de sera.

Mai mult, deoarece nu sunt afectate de temperatura aerului exterior, sunt mult mai eficiente decat aparatele de aer conditionat traditionale pentru racire, si pot functiona bine in aproape toate climatele.

Desi GHP-urile folosesc energie geotermala pasiva folosind o sursa de energie regenerabila, sistemele necesita si energie electrica. Aceasta poate proveni din surse regenerabile sau neregenerabile, in functie de locatia sistemului.

Sistemele GHP care sunt alimentate cu energie regenerabila sunt vazute din ce in ce mai mult ca un instrument important in lupta impotriva schimbarilor climatice antropice.

Chiar si cele care utilizeaza electricitate generata din combustibili fosili sunt o alternativa mai ecologica la multe alte sisteme de incalzire si racire.

Mecanismul si designul pompelor de caldura geotermale

Cele mai multe pompe de caldura geotermale sunt instalate la 6 metri (aproximativ 20 de picioare) de suprafata Pamantului. La acesta adancime, solul mentine o temperatura aproape constanta de 10 pana la 16 °C (50 pana la 60 °F).

In consecinta, acea caldura poate fi folosita pentru a ajuta la incalzirea cladirilor in lunile mai reci ale anului, cand temperatura aerului scade sub cea a solului.

In mod similar, in lunile mai calde ale anului, aerul cald poate fi extras dintr-o cladire si circulat in subteran, unde isi pierde o mare parte din caldura si returnat.

Astfel, caldura fie de la sol, fie de la cladire, poate fi pompata in orice directie pentru incalzire sau racire, dupa dorinta. Pompele de caldura geotermale pot fi adaugate la constructii noi sau instalate retroactiv in cladirile existente din mediul rural pana la cel urban.

Sistemele mari de pompe de caldura geotermale pot fi chiar implementate ca o retea pentru a deservi o intreaga comunitate noua sau o constructie mai mare, cum ar fi un campus universitar sau un parc industrial.

De asemenea

Un sistem GHP este alcatuit dintr-un schimbator de caldura (o bucla verticala sau orizontala de tevi ingropate in pamant), o pompa si un sistem de distributie a aerului incalzit sau racit (de obicei conducte conventionale).

Schimbatorul de caldura transfera energie termica intre sol si aer la suprafata prin intermediul unui fluid care circula prin tevi. Lichidul folosit este adesea apa sau o combinatie de apa si antigel. Unele asa-numite sisteme deschise circula apa dintr-o sursa de apa din apropiere, cum ar fi un iaz, si apoi o returneaza.

In sistemele inchise apa sau amestecul antigel ramane in circulatie constanta. In lunile mai calde, caldura din aerul cald al cladirii este transferata la schimbatorul de caldura si in fluid.

Pe masura ce se deplaseaza prin tevi, caldura este dispersata in roci, sol si apele subterane. Pompa este inversata in lunile mai reci.

Energia termica stocata in pamantul relativ cald creste temperatura fluidului. Fluidul transfera apoi aceasta energie pompei de caldura, care incalzeste aerul din interiorul cladirii. Unele sisteme GHP pot fi folosite si ca incalzitor de apa si ofera apa calda cladirii.

Acestea sunt asadar, cele mai importante informatii de precizat referitor la pompe de caldura geotermale Brasov, si referitor la cum functioneaza acestea.

Cunoscand cat mai multe informatii, poate fi mai usor sa stabiliti daca alegeti sau nu un astfel de echipament pentru a va incalzi sau raci locuinta.

Citeste si...

Ferestre Termopan Brasov

Ferestre Termopan Brasov

Beneficiile de top ale unei ferestre termopan Brasov Atunci cand vine vorba despre ferestre termopan …

Close